Dirigido y Realizador por: Alba Holgado

Producida por: TV3 en colaboración con El Terrat (The Mediapro Studio)

Salas de Edición: Bcnplay

Un programa presentat per  Albert Om, que es planteja el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. La col·lecció de peces resultant, amb grans històries personals al darrere, formarà part d’una gran exposició final en un museu de referència de Catalunya.

Història i cultura es combinen amb entreteniment en un programa amb una funció social i divulgativa que té una gran capacitat per arribar a la població. Aquest és el punt de partida d'»Una altra història», que demana la participació de la societat per trobar objectes antics que amaguen grans històries personals, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social de Catalunya, que quedarà recollida en un arxiu digital.

El periodista Albert Om condueix el programa, acompanyat per dos historiadors, que faran la tria dels objectes més representatius de la nostra història. Cada capítol, que es farà en un lloc emblemàtic d’una localitat diferent de Catalunya, es planteja com un gran esdeveniment en què els ciutadans podran participar portant els seus objectes i explicant les històries personals que hi ha al darrere.

«Una altra història» és una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio), basada en el format de «National Treasures», creat per EZ Films – Ireland.